כנס נשות מקצוע חברת דר.קיי (11.6.2014)
את ההרצאה התחלתי בחשש והאמת היה שם חשש הדדי שלי .
אני חששתי שלא אצליח לקלוע ולדבר בשפה של מדריכות ההנקה, יועצות לידה והדולות שהיו בקהל.
ואילו הן, לא האמינו שאפשר לדבר על כסף ועל סגירת עיסקה בלי להפוך 'לאיש מכירות' ממולח ("נוכל" אמרה אחת מהקהל להגדרה שלה לאיש מכירות).
אז התחלנו עם חשש כבד אבל היה מדהים, הבנות לא הרשו לי לרדת מהבמה – דיברנו על החששות במכירה, על הפחדים שלהם מהליך המכירה, על התנגדויות של לקוחות והנושאים שעולים בשיחות המכירה.
שוחחנו גם על הקשר בין הנתינה שלהן והדרישה לתמורה.
הצגנו את הקשיים שיש לנו בתהליך של שיחת מכירה, דיברנו על כסף אבל גם על ביטחון, דיברנו על התנגדויות של לקוחות (ושוב סליחה לכל נשות המקצוע שהיו בכנס וכעסו עלי שקראתי ליולדות שלהן לקוחות – אבל בסופו של יום הם לקוחות….ומקווים שגם לקוחות משלמים) ועל אילוצים שיש לנו בתהליך הצגת המוצר, השירות ובזמן המכירה.
למדנו גם כיצד בונים הצעת מחיר בארבעה שלבים – ומהן שלושת הנק' העיקריות שיולדת מחפשת באיש המקצוע.
נגענו קצת בשפת גוף, אמפטיה, הומור והבנת צרכים.
והכי חשוב למדנו – שכל עוד אנחנו נתפוס את 'איש המכירות' כדבר שלילי, זה מה שנשדר ללקוח וכך הלקוח יראה אותנו באותו האופן.

הרצאה בנושא מכירה – לא מילה גסה!
אז תודה רבה לכולכן, בזכותכן למדתי על עוד תחום בחיים.
מזמין אתכם להירשם ולהצטרף לימי עיון מלאים שאני מעביר באופן מפורט:
- משפת גוף
- לטיפול בהתנגדויות
- בניית הצעות מחיר
- משא ומתן
- סגירת עיסקה
נתראה בכנס הבא!
